Schroevendraaiers


Er bestaan veel verschillende schroevendraaiers. Voor een overzicht zie de foto’s met de onderschriften. Bij grote schroeven dient u het gat voor te boren. Voor kleine schroeven kan worden geprikt met een priem.Gleufschroevendraaier
Deze schroevendraaier gebruikt u voor gleufkopschroeven. De breedte en dikte van de vouw van de schroevendraaier moet overeenkomen met de gleufkop van de schroef.
Met een te grote of te klein vouw beschadigd u de schroeven met als gevolg dat u de schroeven kapot draait.


Kruiskopschroevendraaiers
Bij de kruiskopschroevendraaier kunt u kiezen uit de philips, pozidriv en torx type. Bij het pozidriv type zijn extra v-tjes aangebracht in de schroeven. Het schroeven gaat daardoor makkelijker omdat er meer grip is. Bij het torx type is er geen punt aanwezig waardoor er een nog betere grip ontstaat.Kruiskopschroeven van het type: philips, pozidriv en torx


Soorten schroevendraaiers

Kruiskop-schroevendraaier type philips kruiskopschroeven-draaier type pozidriv Kruiskopschroeven-draaier korte uitvoering (stubby)Priem, voorprikken in hout om goed te kunnen schroeven Pompschroevendraaier met verwisselbare bits Spanningzoeker met schroevendraaier. In het doorzichtige heft zit een lampje dat oplicht als u hem in het stopcontact steekt.
Haakse schroevendraaier Torxschroevendraaier met een stervormige binnenzeskant  
© omgevingsvergunning.com 2008-2009 | opmerkingen: mail naar Edwin Kort | lees hier de disclaimer | adverteren | help mee!